Tips til at vælge den rigtige størrelse maleri


Jo, størrelsen betyder noget

Når du skal have et nyt maleri betyder det faktisk rigtig meget hvilken størrelse maleriet har, i forhold til møbler og mængden af plads på væggen.

Når det er sagt, er det vigtigste selvfølgelig at du hænger det op på væggen du allerhelst vil have.

Men er du lidt i tvivl om hvilken størrelse maleri der passer bedst, så er her et par tips at gå efter:

For lille

  • Har du en skænk eller kommode der er 140 bred og du hænger et maleri over der kun er 40 bred, så vil det se ud som om dit maleri er skrumpet lidt i vask.

For stor

  • Omvendt, hænger du et stort billede op der er næsten samme bredde som møblet, ja så er det både møbel og væg der pludselig ser meget lille ud.

Så gå efter noget der er midt imellem. Inden du køber, så find evt. et målebånd frem og marker størrelsen på maleriet på væggen med et par små stykker tape. Så bliver det lidt nemmere for dig at fornemme om du synes det passer.

De samme råd gør sig også gældende over sofaen, men her kan man godt tillade sig at have lidt mere luft på hver side af maleriet.

Man har jo for det meste en lidt større mængde vægplads bag sofaen, og mange ender ofte også med at købe et meget stort maleri. Men bliver det så stort at du kun kan se meget lidt af væggen, kan det få rummet/området til at se meget lille ud.

Så sørg for at have lidt plads på hver side - Det gør maleriet lidt markant og du ser det mere, da det skiller ud fra væggen i stedet for at blive klemt inde.

Du kan vælge et maleri over din sofa der fylder mest i højden eller mest i bredden. Så længe der er luft nok rundt om, gør det ikke så meget. 

Og så husk på at den afstand du skal se maleriet på også er vigtig i forhold til str.

Jo tættere på du ser det, f.eks. i en lang smal gang, jo mindre skal maleriet være. Er afstanden større, ja så kan maleriet også være det.

Skulle du være i tvivl om hvilken størrelse passer bedst eller vil du gerne prøve at se hvordan et bestemt maleri vil se ud på din væg - så er du meget velkommen til at kontakte mig, og jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe.

Du kan f.eks. sende et foto til mig af din væg - tag fotoet i en lige vinkel, i god afstand og skriv str. i cm. på et møbel på billede. Fortæl mig hvilket maleri du gerne vil se, og så sætter jeg det ind på fotoet og sender til dig, så du kan se hvordan det vil komme til at se ud, også størrelsesmæssigt.

Du kan sende en mail med spørgsmål eller evt. foto til hedesmann.dk@gmail